Доступність посилання

ТОП новини

Матвієнко: Севастополь має стати центром військово-патріотичного виховання для всіх росіян


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Севастополь необхідно зробити центром військово-патріотичного виховання для всіх росіян, сказала в перебігу відвідування історико-меморіального комплексу героїчним захисникам Севастополя під час Другої світової війни «35-та берегова батарея» спікер Ради федерації Росії Валентина Матвієнко, передає РИА Новости (Крым).

«Те, що я побачила і почула, мене знову вразило. Те, що зробили військові моряки на 35-тій батареї – це героїчний подвиг. Вони стояли до останнього, скільки могли. Це має пам'ятати кожен громадянин нашої країни. Ми маємо знати це. Ми пишаємося цим подвигом, цим мужністю. Вивчення цього подвигу має величезне значення для патріотичного виховання нашої молоді», – сказала Матвієнко.

Голова Ради федерації також відзначила велику роль волонтерів-пошукачів, що встановлюють місця поховань воїнів та імена загиблих на війні. На її думку, такий рух може і має стати загальнонародним.

Росія анексувала Крим у березні 2014 року після проведення так званого референдуму про приєднання півострова. Референдум не визнали ні Україна, ні міжнародна спільнота.

XS
SM
MD
LG