Доступність посилання

ТОП новини

Ультрас ФК «Таврія» заявляють, що не терпітимуть «сепаратистів» у відродженому клубі


Ультрас ФК «Таврія» та громадська організація «Клуб уболівальників Таврія» на своїй сторінці в Фейсбук розмістили заяву, в якій висловлюють своє невдоволення залученням на роботу в новому клубі старих кадрів із Криму.

«Нас турбують наміри залучити до управління клубу деяких колишніх функціонерів СК «Таврія» з Сімферополя. Ми, активні вболівальники клубу, закликаємо не забувати про те, що багато хто з колишніх працівників клубу – активні сепаратисти або латентні ватники. Деякі з них здавали патріотично налаштованих уболівальників так званій «кримській самообороні», – ідеться в заяві.

Вболівальники клубу наполягають, що в разі виявлення «сепаратистів або осіб, які отримали російське громадянство», серед запрошених функціонерів «залишаємо за собою право звернення до СБУ та здійснення інших заходів впливу».

Раніше народний депутат і колишній почесний президент клубу Сергій Куніцин заявляв, що відроджувати діяльність сімферопольського футбольного клубу «Таврія» в Херсоні будуть фахівці, в тому числі, з Криму. За його словами, на 6 липня був сформований оперативний штаб, а вже до 31 серпня Куніцину належить презентувати план робіт із відродження клубу виконкому Федерації футболу України.

Після анексії Криму Росією в березні 2014 року, клуб змінив свою назву на «ТСК», щоби влитись у російський другий дивізіон.

До анексії півострова Росією два кримські клуби – «Севастополь» і сімферопольська «Таврія» – грали в Прем'єр-лізі України. Незабаром після анексії російські футбольні чиновники спробували без дозволу України влити вищезгадані команди, а також ялтинський футбольний клуб «Перлина», до російського другого дивізіону. Клуби змінили свої назви. Але в січні УЄФА ухвалив, що подібний крок є неправомірним.

Також під час захоплення Криму вболівальники футбольного клубу виступали на підтримку України, за що деякі з них зазнали тиску з боку самооборони Криму і спецслужб Росії і були змушені покинути півострів.

XS
SM
MD
LG