Доступність посилання

ТОП новини

У Греції сьогодні відновлюють роботу банки


Черги перед банкоматами під закритим банком у Афінах, ніч на 17 липня 2015 року
Черги перед банкоматами під закритим банком у Афінах, ніч на 17 липня 2015 року

У понеділок, 20 липня, в Греції відновлюють роботу банківські установи, які були на «вимушених канікулах» з 29 червня, відколи тривали вирішальні переговори Афін з країнами ЄС та міжнародними кредиторами щодо виходу з боргової кризи. Очікується, що сьогодні фінансово-кредитні установи країни поновлять роботу лише частково, з обмеженнями на видачу готівки.

Буде встановлений інший ліміт для зняття коштів із рахунків – 420 євро на тиждень; раніше він становив 60 євро на день. Залишиться забороненим переказ коштів за кордон.

Розблокування роботи банків стало можливим, зокрем,а після того, як минулого тижня Європейський союз схвалив надання Греції короткотермінової позики на суму в 7 мільярдів 610 мільйонів євро. Ці кошти мають піти на повернення чергової частини боргу Афін Європейському центробанку і МВФ. Єврокомісар із питань валюти євро Валдіс Домбровскіс казав, що кошти цієї позики мають надійти до Греції до понеділка, 20 липня. Також міжнародні кредитори погодилися почати з Афінами переговори про нову програму допомоги.

XS
SM
MD
LG