Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники запустили сайт на підтримку Сенцова і Кольченка


Українські правозахисники і громадські активісти запустили сайт на підтримку кінорежисера Олега Сенцова і антифашиста Олександра Кольченка, яких судять в Росії за організацію терактів в Криму. Про це проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» повідомили в прес-службі ініціативної групи «Комітет солідарності».

«Запуск сайту ми присвятили початку суду над кримськими «заручниками». Ми будемо намагатися оперативно висвітлювати хід засідань і повідомляти про все, що стосуватиметься ситуації з Олегом й Олександром», – повідомила учасниця «Комітету солідарності», правозахисниця Олександра Романцова.

Крім новин і статей, відвідувачі сайту зможуть знайти розділи про те, як можна допомогти Сенцову і Кольченку: наприклад, надіслати їм листа або перерахувати пожертвування. Також на порталі будуть викладатися офіційні документи, пов’язані зі справою Кольченка-Сенцова.

Ініціативна група «Комітет солідарності» – київське об’єднання активістів, які надають допомогу Олегу Сенцову і Олександру Кольченку, яких утримують у СІЗО «Лефортово» в Москві. Група створена в травні 2014 року. До складу «Комітету солідарності» входять представники ініціатив і організацій: «Схід SOS», Центр громадянських свобод, громадянська ініціатива «Євромайдан SOS», Центр «Соціальна Дія» / Проект «Без Кордонів», кримський правозахисний центр «Дія» й інші організації.

Сенцова і Кольченка заарештували в травні 2014 року за підозрою в організації терактів у Криму.

Справу Сенцова 21 липня почне розглядати Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові.

XS
SM
MD
LG