Доступність посилання

ТОП новини

Донбас, 20 липня: штаб АТО і сепаратисти заявляють про 40 випадків порушення перемир’я


У штабі АТО заявляють, що упродовж сьогоднішнього дня бойовики понад 40 разів обстрілювали позиції українських військових на Донбасі.

«О 00.25, упродовж півгодини зі 120-міліметрових мінометів бойовики вели обстріл позицій сил АТО поблизу населеного пункту Піски, о 03.30 поблизу населеного пункту Новотроїцьке. О 04.30 кремлівські бандформування розпочали інтенсивний вогонь зі 152-х та 122-міліметрової артилерії, 120-міліметрових мінометів по позиціях сил АТО в районі населеного пункту Луганське (донецький напрямок) з боку населеного пункту Калинівка. З 05.30 по 06.15 зі 122-міліметрової артилерії обстріляне саме селище Луганське», – сказав речник штабу АТО Дмитро Гуцуляк у понеділок увечері.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти звинувачують українських військових в обстрілах їхніх позицій.

«Інтенсивність обстрілів з українського боку за минулу добу становила 41 порушення режиму припинення вогню», – заявив у понеділок, 20 липня, Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР».

(Відео користувача YouTube Донбаcс это Новороссия сводка новостей)

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG