Доступність посилання

ТОП новини

Батальйон «Київ-2» не братиме участі у вічі «Правого сектору» – комбат


Добровольчий батальйон «Київ-2» не братиме участі у вічі, яке збирається проводити «Правий сектор» на Майдані у Києві. Про своє негативне ставлення до акції у коментарі Радіо Свобода розповів комбат підрозділу Богдан Войцеховський.

«Розгойдування човна ні до чого хорошого не приведе. Ми або всі потонемо, або я не знаю, що станеться. Тому я дуже негативно до цього ставлюсь і брати участі не буду. Можу брати участь тільки з протилежного боку, якщо отримаю наказ припинити ці акції. Якщо люди взяли у руки зброю, то вони повинні з нею захищати країну. А захист країни у нас зараз не в Києві відбувається. Я теж цією владою не задоволений. Але зараз не час. Ми просто можемо втратити все що маємо, можемо втратити країну», – говорить командир батальйону.

21 липня має відбутися з’їзд «Правого сектору», після якого о 19:00 того ж дня заплановане віче за участю лідера політсили Дмитра Яроша. За словами прес-секретаря партії, свою участь в акції вже підтвердили бійці батальйонів ОУН та «Айдар».

Напередодні, виступаючи на прес-конференції в Києві, лідер «Правого сектору», народний депутат Дмитро Ярош запропонував, щоб «Добровольчий український корпус «Правий сектор» вступив до Збройних сил України в обмін на амністію бійців ДУК, що брали участь у перестрілці в Мукачеві й досі переховуються.

Тиждень тому – у суботу 11 липня – між бійцями «Правого сектору» і правоохоронцями й, за деякими повідомленнями, охоронцями структур народного депутата Михайла Ланя сталася перестрілка. Внаслідок неї загинули не менш як дві людини, близько півтора десятка були поранені. Причини конфлікту його сторони, а також засоби інформації наводять цілком різні.

XS
SM
MD
LG