Доступність посилання

ТОП новини

Пайєтт: використання зброї має бути прерогативою урядових інституцій


Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт
Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт

Посол США в Україні Джефрі Пайєтт заявляє, що використання зброї має бути прерогативою виключно українських урядових інституцій. Про це він заявив у вівторок, 21 липня, під час візиту до Закарпаття, коментуючи події у Мукачеві.

«Голова ОДА (Закарпаття – ред.) коротко поінформував мене щодо розвитку ситуації з так званим «Правим сектором». Як діяти з такими групами? Звісно, це є питання до української влади і українських силовиків. Але хочу сказати, що США підтримують позицію, яку висловлював президент Порошенко, голова МВС Аваков і голова ОДА, що використання сили і зброї має бути виключно прерогативою українських урядових інституцій. Це є ключовим принципом демократичної влади», – наголосив Пайєтт.

Сьогодні на Закарпатті Джефрі Пайєтт зустрівся зокрема з новопризначеним головою ОДА Геннадієм Москалем та представниками американського бізнесу.

11 липня між бійцями «Правого сектору» і правоохоронцями й, за деякими повідомленнями, охоронцями структур народного депутата Михайла Ланя сталася перестрілка. Внаслідок неї загинули не менш як дві людини, близько півтора десятка були поранені. Причини конфлікту його сторони, а також засоби інформації наводять цілком різні.

XS
SM
MD
LG