Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти угруповання «ДНР» закликають ОБСЄ засвідчити відведення бронетехніки


Сепаратисти угруповання «ДНР» закликають спостерігачів ОБСЄ засвідчити відсутність бронетехніки бойовиків на позиціях уздовж всієї лінії зіткнення.

«Зважаючи на те, що спостерігачі ОБСЄ упродовж трьох останніх днів просто фізично не могли зафіксувати відсутність наших танків і бронетехніки у всіх населених пунктах, де вона базувалася, ми закликаємо їх зробити це у майбутні два дні», – заявив Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР» у вівторок, 21 липня.

«Завтра і післязавтра ми готові спільно з ОБСЄ та представниками Спільного центру з контролю і координації припинення вогню зробити об’їзд всієї лінії зіткнення, а також наших позицій, де раніше розташовувалася бронетехніка і танки», – додав Басурін.

18 липня угруповання «ДНР» оголосило про рішення відвести від лінії зіткнення сторін озброєння калібру менше 100 міліметрів. 20 липня сепаратисти повідомили про відведення п’яти танків і 77 БМП.

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співпраці в Європі відмовилася підтвердити відведення озброєнь калібром менше 100 міліметрів сепаратистами з угруповання «ДНР».

Київ також піддав сумніву ці заяви, нагадавши, що раніше сепаратисти кілька разів «демонстрували» відведення озброєнь представникам ОБСЄ, а потім повертали техніку назад і продовжували обстріли.

Відведення озброєнь за межі буферної зони передбачений мінськими угодами, підписаними 12 лютого.

XS
SM
MD
LG