Доступність посилання

ТОП новини

АТО: біля Донецького аеропорту бойовики вранці стріляли з важкої артилерії


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі АТО у середу вранці повідомляють про те, що бойовики в порушення мінських домовленостей продовжують обстріли позицій українських військових, використовуючи при цьому заборонену важку техніку. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО у Фейсбуку.

«З танку та мінометів російські терористи обстріляли населений пункт Опитне. Зі 120-міліметрових мінометів й танків бойовики цілили по позиціях сил АТО поблизу селищ Водяне і Новгородське.Використовуючи стрілецьку зброю, гранатомети та 82-міліметрові міномети, російські окупанти провокували бійців сил АТО на вогонь у відповідь практично по всій лінії розмежування. Це сталося в районах населених пунктів Мар’їнка, Піски, Опитне, Водяне, Старий Айдар, Новгородське, Красногорівка, Широкіне, Авдіївка, Золоте, Майорськ, Станиця Луганська, Лозове, поблизу Донецького аеропорту. Станом на 06:00 22 липня бойовики продовжують обстріли сил АТО поблизу населені Опитне, Піски, Красногорівка. О 03:16 по наших позиціях поблизу Донецького аеропорту зафіксовано обстріл з БМП», – йдеться в повідомленні.

Близько 5-ї ранку, як кажуть в штабі АТО, розпочався обстріл позицій поблизу Березового.

Всього бойовики за минулу добу здійснили близько 80 обстрілів.

Водночас сепаратисти на своїх сайтах з посиланням на слова одного з ватажків угруповання «ДНР» Едуарда Басуріна пишуть, що буцімто українська сторона стягнула до лінії фронту нову тяжку артилерію, та обстріляла напередодні населений пункт Старомихайлівка.

XS
SM
MD
LG