Доступність посилання

ТОП новини

Парламентська ТСК підіб’є підсумки розслідування на місці подій в Мукачеві – член комісії


Член парламентської слідчої комісії з розслідування подій 11 липня у Мукачеві Закарпатської області Андрій Антонищак повідомив, що сьогодні, 22 липня, комісія проведе своє засідання в Києві, щоб зробити певні висновки після здійснених оглядин місцевості. Про це повідомляє сайт «Блоку Петра Порошенка».

«На засіданні депутати спробують узагальнити отриману інформацію, зробити певні висновки. Ми повинні дати суспільно-правову, неупереджену і виваженуоцінкутим подіям, які мали місце на Закарпатті», – сказав Антонищак.

Депутат відмовився озвучувати деталі проведеного парламентаріями розслідування. Озвучувати висновки раніше відмовився і інший представник ТСК депутат Ігор Мосійчук.

Як повідомив Антонищак, членам ТСКпід час робочої поїздки на Закарпаття вдалося поспілкуватися з багатьма свідками зазначених події, зокрема, з народним депутатом Михайлом Ланьо.

«Деякі політики і певне коло зацікавлених осіб намагаються дискредитувати роботу ТСК в очах суспільства.Всі їхні дії означають тільки одне, що депутати-члени комісії на правильному шляху», – сказав депутат.

Про виїзд парламентської комісії для розслідування подій до Мукачева повідомляли ще наприкінці минулого тижня, саму ж комісію депутати створили 14 липня. Очолив комісію Микола Паламарчук з «Блоку Петра Порошенка».

11 липня вдень у Мукачеві виникла стрілянина. За даними місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення народного депутата Михайла Ланя. Загинули щонайменше двоє осіб, близько десятка були поранені. В СБУ повідомили, що через події в Мукачеві розслідують чотири кримінальні провадження – за статтями про створення злочинної організації, терористичний акт, незаконне поводження зі зброєю та хуліганство. У Генпрокуратурі заявляли про затримання чотирьох людей за фактом участі у «злочинній організації та вчинення терористичних актів» у Мукачеві.

XS
SM
MD
LG