Доступність посилання

ТОП новини

6 бійцям «Правого сектору» оголосили підозру через стрілянину в Мукачеві


Генпрокуратура України оголосила про підозру шістьом бійцям «Правого сектору» через події у Мукачеві. Про це повідомив старший слідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури Андрій Попов на засіданні тимчасової слідчої комісії Верховної Ради.

«Встановлено шість осіб, які брали участь у перекритті дороги по вулиці Лермонтова, з боку бійців Добровольчого українського корпусу «Правого сектору». Цим особам на поточний момент оголошено про підозру за статтями 255 (створення злочинної організації) і 258 (терористичний акт)», – повідомив Попов.

Він також підтвердив, що з цих шести осіб, четверо затримані, а двоє – переховуються.

«Звертаюся до цих осіб. Не варто переховуватись від слідства. Варто реалізувати своє право на захист, надати докази, що вони не винні, можна лише в передбаченим законом чином. А саме прибути для спілкування з слідчим», – заявив слідчий.

За його словами, прокуратура відкрила одне кримінальне провадження, в рамках якого розслідуються як протиправні дії бійців «Правого сектору», так і дії міліціонерів, які прибули на місце перестрілки.

Про виїзд парламентської комісії для розслідування подій до Мукачева повідомляли ще наприкінці минулого тижня, саму ж комісію депутати створили 14 липня. Очолив комісію Микола Паламарчук з «Блоку Петра Порошенка».

11 липня вдень у Мукачеві виникла стрілянина. За даними місцевих ЗМІ, конфлікт виник між «Правим сектором» та людьми з оточення народного депутата Михайла Ланя. Загинули щонайменше двоє людей, близько десятка були поранені. В СБУ повідомили, що через події в Мукачеві розслідують чотири кримінальні провадження – за статтями про створення злочинної організації, терористичний акт, незаконне поводження зі зброєю та хуліганство. У Генпрокуратурі заявляли про затримання чотирьох людей за фактом участі у «злочинній організації та вчинення терористичних актів» у Мукачеві.

XS
SM
MD
LG