Доступність посилання

ТОП новини

Туреччина направила військові літаки на кордон з Сирією


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Туреччина направила військові літаки на південно-східний кордон з Сирією.

Це сталося після того, як у четвер, 23 липня, на посту біля кордону був застрелений турецький поліцейський. Влада Туреччини підозрює, що це зробили бойовики угруповання «Ісламська держава».

За інформацією турецької влади, вогонь по блокпосту був відкритий чоловіками, що прибули з території Сирії, яку контролює угруповання «Ісламська держава». Турецькі поліцейські відкрили вогонь у відповідь, у результаті якого один нападник був застрелений.

Це сталося через день після того, як у турецькому місті Сейланпінар поблизу кордону з Сирією застрелили двох поліцейських. Відповідальність за цей напад на себе взяли бойовики з екстремістської «Курдської робітничої партії».

Вони заявили, що вбивство поліцейських було помстою за атаку 20 липня у місті Суруч, у результаті якої загинули 32 людини. Курдські бойовики звинуватили турецьких поліцейських у співпраці з угрупованням «Ісламська держава».

Влада Туреччини заявила, що є «висока ймовірність» того, що вибух у місті Суруч здійснив смертник, пов’язаний із бойовиками «Ісламської держави».

XS
SM
MD
LG