Доступність посилання

ТОП новини

Путін закликав Київ узгодити з сепаратистами статус Донбасу – Кремль


Президент Росії Володимир Путін
Президент Росії Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін закликав Київ узгодити з угрупованнями «ДНР» та «ЛНР» особливий статус окремих регіонів Донбасу. Про це, як повідомляють у Кремлі, він заявив під час телефонної розмови у «нормандському форматі» з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентами Франції Франсуа Олландом та України Петром Порошенком.

«Володимиром Путіним знову наголосив, що врегулювання внутрішньоукраїнської кризи неможливе без налагодження Києвом прямого діалогу з представниками Донбасу. Президент Росії закликав українську сторону чітко дотримуватися букви і духу мінського комплексу заходів. Зокрема, узгодити з «ДНР» і «ЛНР» і ввести у дію на постійній основі законодавче оформлення особливого статусу відповідних регіонів і закон про амністію, а також визначити модальності та порядок проведення місцевих виборів», – йдеться у повідомленні Кремля, опублікованому у четвер, 23 липня.

Раніше, в Адміністрації президента України повідомили, що Петро Порошенко під час цієї телефонної розмови констатував погіршення безпекової ситуації на Донбасі. Він також наголосив на неприпустимості проведення запланованих сепаратистами на 18 жовтня і 1 листопада «псевдовиборів», які не матимуть юридичних наслідків.

Востаннє лідери держав розмовляли минулого тижня. Тоді лідери Франції й Німеччини в розмові з колегами з України й Росії закликали повністю виконати весь комплекс заходів мінських домовленостей до кінця року. Йшлося, серед іншого, про необхідність домовитися про відведення озброєнь менших калібрів і танків і про демілітаризацію й розмінування території біля села Широкина.

XS
SM
MD
LG