Доступність посилання

ТОП новини

«Опора»: 5 членів ОВК у Чернігові працювали в проблемних округах Києва в 2014-му


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У складі ОВК 205-го округу присутня велика кількість осіб, які брали участь в організації виборів на відповідних посадах у конфліктних округах Києва, Черкаської області та інших регіонів, зокрема під час повторних виборів народних депутатів 2014 року в одномандатних округах 94, 132, 194, 197 та 223. Про це повідомили керівники громадянської мережі «Опора».

«Не менше п’яти членів ОВК брали участь в організації виборів в 2013 році в проблемному окрузі 194 Черкаської області. Вони всі подані від різних політичних партій і зв’язок між цими людьми напевно є, і цим фактом ми намагаємось привернути увагу до їхньої діяльності і належного ухвалення ними рішень», – заявив аналітик «Опори» Олександр Клюжев.

Він додав, що конфлікти і протистояння, характерні для цієї окружної виборчої комісії ставлять під сумнів її здатність забезпечити належне й неупереджене адміністрування виборчого процесу в день голосування та особливо на етапі підрахунку голосів і встановлення результатів. Нейтралізувати ці загрози, за словами Клюжева, зможе лише громадський контроль.

Довибори до парламенту в одномандатному виборчому окрузі номер 205 Чернігова відбудуться 26 липня. Виборці округу обиратимуть із 91 кандидата, сімох із яких висунули політичні партії. Інші кандидати скористались правом самовисування. За даними «Опори», з 91 кандидата активну агітаційну кампанію проводили лише 17.

XS
SM
MD
LG