Доступність посилання

ТОП новини

Французькі депутати заспівали гімн на кладовищі в Севастополі


Табличка на вході до Французького кладовища в Севастополі
Табличка на вході до Французького кладовища в Севастополі

Французькі депутати, які приїхали до Криму, на Французькому меморіальному кладовищі в Севастополі заспівали гімн Французької республіки.

Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії», делегація прибула в місто до обіду в супроводі «спікера кримського парламенту» Володимира Константинова і кримських «депутатів».

Далі делегати попрямували в Панораму оборони Севастополя, де їм провели спеціальну екскурсію з перекладом французькою.

Далі, за планом у французьких депутатів зустріч з «губернатором» Севастополя Сергієм Меняйлом і покладання вінка до Меморіалу героїчної оборони Севастополя 1941-1942 років, а також візит в культурно-просвітницьку некомерційну громадську організацію Alliance française.

За повідомленням керівника севастопольського відділення організації Ірини Анфілатової, преси на заході не буде.

Як зауважив кореспондент «Крим. Реалії», міліція вже від ранку чергує біля будівлі і не пропускає автомобілі на парковку.

Делегація французьких сенаторів прибула до анексованого Росією Криму 23 липня. До цього вони зустрілися з головою Держдуми Росії Сергієм Наришкіним.

Напередодні глава французької делегації, Тьєррі Маріані заявив, що це особиста ініціатива парламентаріїв, а не офіційна позиція уряду Франції.

МЗС Франції засудило цей візит, назвавши його порушенням міжнародного права. МЗС України також повідомило, що поїздка сенаторів у Крим не узгоджувалася з українською стороною і буде мати наслідки.

Тьєррі Маріані є членом комісії національних зборів Франції з міжнародних справ (нижньої палати парламенту). Разом з президентом Російської залізниці Володимиром Якуніним він є співпрезидентом асоціації «Франко-російський діалог». У квітні Маріані разом з іншими депутатами приїжджав до Москви всупереч позиції голови нижньої палати французького парламенту Клода Бартолона.

Відносини між Москвою і Заходом погіршилися минулого року, після російської анексії Криму.

XS
SM
MD
LG