Доступність посилання

ТОП новини

Аваков про Чернігів: один зі штабів готував фальсифікації, порушена справа


В Чернігові затримали мікроавтобус з фальшивими печатками ДВК та ОВК
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:11 0:00

На виборах у 205-му окрузі в Чернігові одним зі штабів за допомогою фальшивих печаток виборчкому готувалася фальсифікація голосування. Про це заявив глава МВС Арсен Аваков на своїй сторінці у Фейсбук.

«Вранці МВС отримало оперативну інформацію про перевезення фальшивих печаток виборчкомів і документів якимсь громадянином. Підготували та провели операцію по затриманню. При затриманні у громадянина Н. оперативники виявили близько 130 накладок для печаток виборчкомів 205-го округу», − повідомив він.

За словами Авакова, представники конкуруючих штабів і нардепи прибули на місце «і своєю активністю... трохи заважають документувати процес».

«Порушено кримінальну справу за ст. 358 ч.1. Злочин документується. Пропонуємо всім, кому що-небудь відомо по реалізації цього виборчого шахрайства − дати цю інформацію в УВС Чернігівської області безпосередньо заступнику міністра Сергію Яровому, що знаходиться в Чернігові», − додав Аваков.

«І хоча поки ще йде розгляд − ясно одне − на виборах у 205-му окрузі одним зі штабів за допомогою цих фальшивих печаток виборчкому готувалася фальсифікація голосування», − наглосив глава МВС.

Раніше активісти та депутати повідомили, що у Чернігові у «день тиші» напередодні довиборів до Верховної Ради затримали машину, у якій виявили печатки, що дублюють печатки ДВК та ОВК по всіх участках 205-го виборчого округу.

26 липня в 205-му окрузі в Чернігові мають відбутися довибори до парламенту у зв’язку з достроковим припиненням депутатських повноважень Валерія Куліча, який був призначений головою Чернігівської облдержадміністрації. На окрузі зареєструвалася рекордна кількість кандидатів − 91. Спостерігачі заявляють про спроби підкупу виборців у Чернігові, використання адмінресурсу й інші порушення виборчого законодавства.

Найзапекліша боротьба на цих довиборах триває між двома найбільш активними кандидатами-мажоритарниками – Сергієм Березенком (партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність») та Геннадієм Корбаном (політична партія «Українське об’єднання патріотів «Укроп»). Спостерігачі «Опори» неодноразово фіксували, як останній роздає продуктові набори, а перший підписує так звані «соціальні угоди».

XS
SM
MD
LG