Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти обстріляли українські позиції ще 35 разів – прес-центр АТО


Мешканка села Луганського після обстрілу сепаратистами, фото 23 липня 2015 року
Мешканка села Луганського після обстрілу сепаратистами, фото 23 липня 2015 року

Прес-центр штабу антитерористичної операції повідомив, що протягом нинішнього дня станом на 18-у годину зафіксовано 35 обстрілів позицій українських військ із боку сепаратистів.

При цьому, як наголосив речник АТО Дмитро Гуцуляк, «окупанти не приховуючись застосовують артилерію та міномети й у світлу пору доби, нехтуючи мінськими домовленостями».

Зокрема, за його словами, поблизу Старогнатівки бойовики застосовували по силах АТО 122-міліметрові гаубиці і 120-міліметрові міномети. Крім того, 120-міліметрові міномети бойовики декілька разів застосовували по українських військах поблизу Луганського та Опитного. Також мінометного обстрілу зазнали сили АТО поблизу Авдіївки, Лозового, Щастя, Розсадок, Пісків та донецького аеропорту. А з БМП були обстріляні позиції українських військ поблизу Красногорівки й Пісків.

При цьому, заявив речник, українські військові «не піддаються на провокації бандформувань», а «за необхідності дають гідну відсіч ворогові, не порушуючи мінських угод».

Відео: Військове телебачення України

Раніше в суботу, 25 липня, донецькі сепаратисти заявили, що протягом усієї попередньої доби зафіксували 40 обстрілів захоплених ними територій із боку українських силовиків. Вони стверджують, що їх обстрілювали з артилерії калібру 152 і 122 міліметри, танків, мінометів калібру 82 і 120 міліметрів, а також протитанкової зброї, гранатометів і стрілецької зброї.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще з 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені поза досяг пострілу. Та перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG