Доступність посилання

ТОП новини

Чернігів: у «день тиші» від «Укропу» роздавали крупу, цукор і троянди


В день тиші «Укроп» роздає в Чернігові продуктові набори
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:41 0:00

У Чернігові, де в неділю, 26 липня мають відбутися довибори до Верховної Ради, в наметах з символікою партії «Укроп», від якої по округу балотується Геннадій Корбан, роздають рисову крупу та цукор, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Це відбувається за день до виборів, коли вся політична агітація повинна припинитись. Черги за безкоштовними продуктовими наборами досягають кількох десятків метрів.

Сам Геннадій Корбан неодноразово заперечував свою причетність до роздачі харчів, пояснюючи, що цим займається однойменна благодійна організація, а не партія «Укроп».

Водночас, як повідомляла раніше голова правління громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська, партія і організація прямо пов’язані між собою, оскільки засновником організації і головою політичної ради партії є одна особа – Пильченко Андрій Олегович.

Люди, які приходять за продуктами, розповіли Радіо Свобода: вони переконані, що отримують допомогу від Геннадія Корбана.

«Сьогодні важкий день, я тут простояла чотирнадцять годин. Це дуже складно, спека… Очікуємо на цукор. Це від Корбана Геннадія», – каже чернігівчанка Наталя.

Щоб отримати продукти, як пояснюють мешканці міста, треба показати паспорт із чернігівською реєстрацією.

Поруч із наметами, де роздають продуктові набори, розміщені великі казани з гарячою їжею, якою безкоштовно годують усіх охочих. Також у місті були зафіксовані випадки, коли люди в одязі з символікою партії «Укроп» роздавали троянди.

Раніше в суботу, 25 липня, в Чернігові повідомили про затримання комплекту підроблених печаток дільничних та окружної виборчих комісій 205-го округу. Штаби обох провідних кандидатів звинуватили в цьому суперників.

Це далеко не перше порушення, виявлене в цьому окрузі. Спостерігачі заявляють про спроби підкупу виборців у Чернігові, використання адмінресурсу й інші порушення виборчого законодавства.

Найзапекліша боротьба на довиборах відбувається між двома кандидатами-мажоритарниками – Сергієм Березенком (партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність») та Геннадієм Корбаном (політична партія «Українське об’єднання патріотів «Укроп»; його називають наближеним до Ігоря Коломойського). Спостерігачі мережі «Опора» неодноразово фіксували, як останній роздає продуктові набори, а перший підписує так звані «соціальні угоди».

26 липня у 205-му окрузі в Чернігові мають відбутися довибори до парламенту у зв’язку з достроковим припиненням депутатських повноважень Валерія Куліча, який був призначений головою Чернігівської облдержадміністрації. На окрузі зареєструвалася рекордна кількість кандидатів − 91. Більшість їх вважають технічними.

XS
SM
MD
LG