Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі на наполягання Саакашвілі скасували концерт російського виконавця Тіматі


Тіматі (п) з президентом Росії Володимиром Путіним, архівне фото
Тіматі (п) з президентом Росії Володимиром Путіним, архівне фото

В Одесі клуб Ibiza скасував планований раніше концерт російського виконавця Тіматі після критики з боку голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеїла Саакашвілі.

Як заявив клуб у фейсбуці, там «із розумінням і повагою» ставляться до думки голови ОДА.

«Тіматі протягом багатьох років проводив концерти в нашому клубі, і, запрошуючи його цього року, ми не розглядали політичного підґрунтя його виступу», – заявили у клубі.

Також на сайті клубу у програмі виступів у ньому зник запис за 21 серпня – день, коли планувався концерт.

Раніше в неділю, 26 липня, Саакашвілі розкритикував у фейсбуці планований концерт російського виконавця. «Тим, хто порівнює прагнення України до свободи та незалежності з наркоманією, – не місце на українських сценах», – написав він.

Звертаючись до клубу, Саакашвілі написав: «Не розумію, як ви могли запросити Тіматі, який повністю виправдовує російську агресію та називає Україну «молодшим братом», який запив та почав вживати наркотики. Не кажучи вже про те, що це найкращий друг Кадирова, у якого руки по лікоть у крові українців на Донбасі».

«Я вітаю приїзд російських туристів до Одеси, був би щасливий побачити тут Макаревича, ДДТ, Земфіру, яка відкрито підтримувала Україну, із задоволенням відвідаю концерт BG, але буду наполегливо радити прикордонній службі не впускати прибічників Путіна на вільну українську землю, яка бореться», – додав він.

При цьому Міхеїл Саакашвілі послався на минулорічні слова Тіматі (справжнє ім’я Тимур Юнусов) із соцмереж. Зокрема, тоді виконавець заявляв, що «ненависті до українців у Росії не було й немає», а «є нескінченна гіркота від того, що там відбувається – як у родині, де молодший брат тяжко запив чи сів на наркотики».

XS
SM
MD
LG