Доступність посилання

ТОП новини

У Чернігові штаби головних суперників відхрещуються від вечірнього концерту


У Чернігові в день довиборів до Верховної Ради штаби двох головних суперників заперечують свою причетність до вечірнього концерту з участю відомих українських виконавців, на який біля виборчих дільниць роздають безплатні квитки-запрошення.

Зокрема, у штабі кандидата в народні депутати Сергія Березенка (партія «Блок Петра Порошенка «Солідарність») заявили про незаконне використання бренду «Рада регіонального розвитку» – цей напис є на агітаційних наметах, де роздають квитки.

«Офіційно заявляємо, що Рада регіонального розвитку Чернігівщини не виставляла жодних наметів і не роздавала жодних запрошень на будь-які заходи», – сказано в повідомленні штабу Березенка з посиланням на представників Ради регіонального розвитку, яке цитує агентство УНІАН.

У штабі заявляють, що такі дії є грубим порушенням виборчого процесу та покликані дискредитувати кандидата Сергія Березенка, ім’я якого пов’язують із Радою регіонального розвитку.

У штабі іншого кандидата Геннадія Корбана (політична партія «Українське об’єднання патріотів «Укроп», яку пов’язують із підприємцем Ігорем Коломойським), якому теж приписували причетність до концерту, звернули увагу, що символіки цього кандидата і цієї партії, як і благодійного фонду «Укроп», не було на наметах, із яких роздавали агітацію за концерт, цієї символіки не мають і ті, що роздають квитки.

У неділю, 26 липня, у 205-му одномандатному окрузі в Чернігові відбуваються довибори до парламенту у зв’язку з достроковим припиненням депутатських повноважень Валерія Куліча, який був призначений головою Чернігівської облдержадміністрації. На окрузі зареєструвалася рекордна кількість кандидатів − 91. Спостерігачі заявляють про велику кількість порушень у день виброрів, зокрема, про появу осіб із фальшивими посвідченнями журналістів і спостерігачів на виборчих дільницях чи про фотографування виборцями бюлетенів – так часто роблять для того, щоб підтвердити своє голосування за певного кандидата і отримати за це плату. Про порушення повідомляли і в перебігу передвиборчої кампанії – такі, як виявлення другого комплекту печаток ОВК і всіх ДВК 205-го округу. Президент Петро Порошенко назвав виборчу кампанію в Чернігові ганьбою для України.

Сюжет чернігівського телеканалу «Дитинець»:

XS
SM
MD
LG