Доступність посилання

ТОП новини

КСУ завершив слухання щодо змін до Конституції в частині децентралізації


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Конституційний суд України завершив своє письмове слухання справи за зверненням Верховної Ради України щодо висновків про відповідність закону змін до Конституції в питанні децентралізації влади.

«Усі матеріали, які поступили на цей час до Конституційного суду України і які можуть бути озвучені у цій частині пленарного засідання, я довів до вашого відома. Всі вони є у справі, є у кожного судді, тому я не бачу необхідності у ще якихось додаткових матеріалах. Всі основні суб’єкти надали свої пояснення. Відповіді від Кабінету міністрів і від громадської організації очікуються якнайшвидше, можливо вже сьогодні», – сказав суддя Михайло Гультай.

Конституційний суд перейшов до децентралізації, незважаючи на аварію головуючого
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00

Зі свого боку, головуючий суддя Василь Бринцев вніс пропозицію визнати дослідження матеріалів справи у відкритій частині, за що судді проголосували одноголосно.

Висновок щодо відповідності запропонованих змін про децентралізацію вимогам статей 157 і 158 Конституції України у Конституційному суді оголосять згодом.

Вранці стало відомо, що головуючий суддя Конституційного суду Юрій Баулін, який попередньо мав проводити засідання, потрапив у ДПТ на Полтавщині. Внаслідок цієї дорожньо-транспортної пригоди 2 осіб загинули та 4 травмовано. Сам Юрій Баулін перебуває у реанімації однієї з місцевих лікарень. Саме тому замість нього засідання провів Василь Бринцев.

16 липня парламент проголосував за направлення на розгляд Конституційного суду президентського законопроекту змін до Конституції в частині децентралізації, віддавши за це 288 голосів. Після висновків Конституційного суду законопроект знову направлять у Верховну Раду, де для його ухвалення необхідно буде не менше 300 голосів.

XS
SM
MD
LG