Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ хоче відкритого розгляду справи про будівництво вертолітного майданчика Януковича


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Генеральна прокуратура України просить Верховний суд України забезпечити відкритий судовий процес про визнання незаконним будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві.

Як повідомили в прес-службі ГПУ, прокуратура Києва подала адміністративний позов про визнання незаконним будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві, яке пов’язують із колишнім президентом України Віктором Януковичем.

«Протиправність зведення вказаного майданчика встановлена за наслідками проведеної органами прокуратури перевірки. Видача дозвільних документів на це будівництво відбувалась у 2012 році за попередньої влади», – йдеться в повідомленні.

Суди першої й апеляційної інстанцій позов залишили без розгляду у зв’язку із пропуском строку на звернення до суду. Вищий адміністративний суд України також погодився із такими висновками попередніх судових інстанцій, зазначили в ГПУ.

«Наразі за ініціативи Генеральної прокуратури України справу передали на вирішення до Верховного суду України, яким розгляд справи призначено в порядку письмового провадження без виклику сторін в судове засідання. Однак, зважаючи на актуальність вказаної справи, її суспільний та міжнародний резонанс, Генеральна прокуратура України вважає, що вказане питання потребує публічного розгляду», – нагадали у відомстві.

Вертолітний майданчик на Парковій алеї в центрі Києва відкрили у червні 2012 року. Про плани звести майданчик заговорили після того, як наприкінці 2010 року в Адміністрації тодішнього президента України Віктора Януковича повідомили, що він збирається відмовитися від поїздок на автомобілі зі своєї резиденції «Межигір’я» на роботу і назад, що викликає перекриття всієї цієї траси, і добиратися на роботу вертольотом.

XS
SM
MD
LG