Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ переглядає діяльність на Донбасі через обстріли спостерігачів


У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявляють, що переглядають свою діяльність у зоні бойових дій на Донбасі з огляду на інцидент, що стався біля міста Щастя Луганської області.

«У відповідь на інциденти, які відбулися упродовж останніх днів, зокрема біля Щастя у неділю, СММ переглядає свою моніторингову діяльність у цьому регіоні», – йдеться у повідомленні СММ ОБСЄ у Twitter, опублікованому у понеділок, 27 липня.

«СММ повторює, що необхідно забезпечити безпечний доступ для виконання її мандату», – наголосили в СММ ОБСЄ.

ОБСЄ оприлюднила у неділю, 26 липня, розширене повідомлення про обстріл, під який потрапив патруль її Спеціальної моніторингової місії в Україні біля міста Щастя в Луганській області. За повідомленням, обстріл застав патруль на останньому блокпості угруповання «ЛНР», що розташований за два кілометри на південь від лінії контакту. Він здійснювався з мінометів – за оцінками, 82-міліметрових – і автоматичних гранатометів. При цьому обстріл був спрямований із північного напрямку – в якому до найближчих українських позицій не менш як два кілометри.

26 липня сепаратисти зі збройного угруповання «ЛНР», визнаного в Україні терористичним, звинуватили в перестрілці біля Щастя українську сторону.

Натомість українська сторона у Спільному центрі контролю і координації заявила, що розцінює як явну провокацію обстріл бойовиками незаконних збройних формувань міста Щастя.

XS
SM
MD
LG