Доступність посилання

ТОП новини

Ємен: саудівська коаліції помилково бомбардувала проурядові сили


Дим після авіаударів саудівської коаліції по позиціях шиїтів у Санаа, Ємен, 7 липня 2015
Дим після авіаударів саудівської коаліції по позиціях шиїтів у Санаа, Ємен, 7 липня 2015

Авіаудари коаліції під проводом Саудівської Аравії, яка воює проти шиїтських бойовиків у Ємені, помилково влучили у позиції проурядових військ, у результаті чого десятки солдатів загинули.

У понеділок, 27 липня, військові джерела повідомили, що авіаудари коаліції влучили у позиції проурядових військ на півдні провінції Лахдж.

Авіаудари були здійснені попри оголошення п’ятиденного перемир’я, яке розпочалося 26 липня.

За словами речника «Червоного хреста», який перебуває у столиці Ємену, Санаа, п’ятиденного перемир’я замало, щоб забезпечити гуманітарні потреби у регіоні.

«Ми хочемо бачити довше і стабільне перемир’я, яке дотримується усіма сторонами і яке дозволило б гуманітарним організаціям прибути у потерпілі регіони», – зазначив він.

Саудівська коаліція бомбить повстанців руху «Аль-Хуті» та їхніх союзників із березня, намагаючись відновити владу президента у вигнанні Абд-Раббо Мансура Хаді.

За даними ООН, з часу боїв у Ємені, які розпочалися у березні між шиїтськими повстанцями, підтримуваними Іраном, та проурядовими силами, за якими стоїть Саудівська Аравія, тут загинуло понад 3,6 тисячі людей. Близько половини з них є цивільними.

XS
SM
MD
LG