Доступність посилання

ТОП новини

МЗС просить заборонити вʼїзд до України депутатам з Франції, які відвідували анексований Крим


«Спікер кримського парламенту» Володимир Константинов (ліворуч) та глава французької делегації Тьєррі Маріані в Сімферополі, 23 липня 2015 року
«Спікер кримського парламенту» Володимир Константинов (ліворуч) та глава французької делегації Тьєррі Маріані в Сімферополі, 23 липня 2015 року

Міністерство закордонних справ України звернулося до Служби безпеки України з пропозицією про заборону в'їзду на територію країни французьких депутатів, які минулого тижня без узгодження з українською стороною відвідали анексований Крим. Як передає «Інтерфакс-Україна», про це повідомила речниця зовнішньополітичного відомства Мар’яна Беца.

«Ми надіслали відповідного листа до СБУ», – зазначила Беца, не додавши втім, наскільки високі перспективи такого рішення і наскільки швидким воно може бути.

23 липня 10 депутатів Національних зборів і членів Сенату Франції прибули до Криму з дводенним візитом. Вони проігнорували критику такого наміру від глави МЗС Франції Лорана Фабіуса, а також не зважили на невдоволення української сторони з цього приводу.

Напередодні Служба безпеки України заборонила французькому акторові, прихильнику політики російського президента Володимира Путіна, Жерарові Депардьє в’їзд до України терміном на п’ять років. Документи про заборону в’їзду передали до Державної прикордонної служби України.

XS
SM
MD
LG