Доступність посилання

ТОП новини

Перший заступник генпрокурора Севрук заявляє, що не підпадає під люстрацію


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Новопризначений перший заступник генерального прокурора Юрій Севрук заявляє, що не потрапляє під дію закону про люстрацію.

«Згідно із законом, потрапляють під люстрацію прокурори районів Києва, які працювали під час Революції гідності, а я на той момент уже більш як півроку працював у Генеральній прокуратурі», – заявив Севрук.

Також, за його словами, під люстрацію потрапляють керівники самостійних підрозділів Генпрокуратури. «Я був заступником начальника управління, яке входило до Головного управління. Тому я не був керівником самостійного підрозділу і не потрапляю під люстрацію», – пояснив перший заступник генпрокурора.

Севрук додав, що всі документи на люстраційну перевірку він подав, і це відображено на сайті Генпрокуратури. Наразі, за його словами, не прийшов висновок лише від Міністерства внутрішніх справ. Після того, як він надійде, буде ухвалене рішення, чи потрапляє він під люстрацію.

Севрук також заявив, що не є ставлеником генпрокурора. «Так, як пишуть в інтернеті, можна сказати, що я людина і Олександра Медведька, і Святослава Піскуна, і інших генпрокурорів, які тут працювали, тому що я при них працював. Чому працював при всіх керівниках? Сподіваюся, що працював добре, тому поступово підвищувався по службі і мене цінували мої керівники», – сказав перший заступник генпрокурора.

Крім того, Севрук заявив, що у нього немає конфліктів з іншими заступниками генпрокурора, зокрема з Давидом Сакварелідзе і Віталієм Каськом.

Севрук очолював у Генпрокуратурі головне управління нагляду у кримінальних провадженнях. 28 липня генеральний прокурор Віктор Шокін заявив, що призначив Севрука своїм першим заступником замість Володимира Гузиря, який подав у відставку.

XS
SM
MD
LG