Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: близько 2 тисяч російських офіцерів працюють радниками бойовиків


Радниками бойовиків з угруповань «ДНР» і «ЛНР» на сході України «оформлені» майже дві тисячі російських офіцерів, повідомляють у Службі безпеки України.

Як повідомив голова відомства Василь Грицак, такі дані навів затриманий днями на Донеччині громадянин Росії, який зізнався, що є кадровим російським військовим – майор Володимир Старков.

«Це люди, які тут перебувають не у відрядженні, вони виконують накази. Вони з’їжджаються з різних регіонів Росії за наказом в Ростовську область і звідти вже їдуть в Україну, на Донбас», – додав радник глави Служби безпеки України Юрій Тандит.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі – зброєю і військовими. Москва це заперечує і заявляє, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

У травні цього року в Луганській області після перестрілки з українськими військовими, в результаті якої один солдат української армії загинув, були затримані російські військові Євген Єрофеєв й Олександр Александров. Вони називають себе чинними бійцями спецназу збройних сил Росії. Міністерство оборони Росії підтверджує, що Єрофеєв і Александров служили в армії за контрактом, але стверджує, що до моменту затримання вони звільнилися зі служби.

В СБУ повідомили, що суд над затриманими російськими спецназівцями, звинуваченими у терористичній діяльності, запланований на вересень.

XS
SM
MD
LG