Доступність посилання

ТОП новини

Штайнмаєр і Барзані: Туреччина і PKK мусять відновити мирний процес


Турецька авіація на базі у місті Адана, 27 липня 2015
Турецька авіація на базі у місті Адана, 27 липня 2015

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та президент іракського Курдистану Массуд Барзані погодилися, що Туреччина має продовжувати мирний процесу у регіоні попри посилення напруження. Про це у середу, 29 липня, повідомив речник МЗС Німеччини.

За його словами, 28 липня Штайнмаєр і Барзані провели телефонну розмову у якій дійшли згоди, що «Робітнича партія Курдистану» (PKK) і Туреччина мусять відновити мирний процес». На їхню думку, погіршення відносин між курдами та Туреччиною грає на руку екстремістам.

29 липня парламент Туреччини провів спеціальну сесію на прохання опозиції, на якій обговорювалися авіаудари проти угруповання «Ісламська держава» та позицій «Курдської робітничої партії» в Іраку.

За повідомленням агенції Reuters, минулої ночі турецькі винищувачі завдали найпотужніших ударів по позиціях «Робітничої партії Курдистану» з часу початку цієї операції.

Минулого тижня Туреччина почала повітряні й артилерійські удари по позиціях угруповання «Ісламська держава» в сусідніх регіонах Сирії і водночас узялася придушувати активність турецьких курдів по всій країні, а по таборах повстанського угруповання турецьких курдів «Робітнича партія Курдистану» на території Іраку теж завдала повітряних ударів.

XS
SM
MD
LG