Доступність посилання

ТОП новини

Національний прес-клуб США нагородив ув’язнену азербайджанську журналістку


Хадіджа Ісмаїлова
Хадіджа Ісмаїлова

Національний прес-клуб США 29 липня присудив свою нагороду за свободу преси азербайджанській журналістці Хадіджі Ісмаїловій, що перебуває у в’язниці.

«Хадіджа перебуває у в’язниці через свою журналістську роботу. Ця нагорода є визнанням її мужності, але це також виклик для всіх нас тут сьогодні, щоб засудити її тюремне ув’язнення і вимагати її звільнення», – заявив головний редактор Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода Ненад Пеїч, який прийняв нагороду від імені Ісмаїлової у Вашингтоні.

Премію також отримали інші журналісти, які перебувають в ув’язненні: американські кореспонденти, що працювали в Сирії й Ірані Остін Тайс і Джейсон Резаян.

Ісмаїлова, яка співпрацює з Радіо Свобода, провела в слідчому ізоляторі в Баку 234 дні за звинуваченням, які чимало спостерігачів називають політично мотивованими через її розслідування корупції на високому рівні за участю президента Азербайджану Ільгама Алієва.

На першому слуханні у справі Ісмаїлової 24 липня суддя відхилив клопотання зняти звинувачення в ухиленні від сплати податків і розтраті і замінити їй утримання під вартою на домашній арешт.

Журналістці загрожує позбавлення волі в 19 років.

XS
SM
MD
LG