Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: армію треба переводити на контрактну основу


Арсен Аваков (©Shutterstock)
Арсен Аваков (©Shutterstock)

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков має намір ініціювати переведення армії на контрактну основу. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Армію треба зараз і негайно переводити на професійну контрактну основу, знизивши чисельність військ і збільшивши зарплати реальним і кваліфікованим військовим і їх забезпечення. Порядок, підготовленість і мотивація б’є будь-яку кількість. У такого підходу є майбутнє, у вилову призовників на вулицях і в трамваях – ні», – заявив міністр.

Аваков додав, що буде звертатися зі своєю пропозицією до президента.

«Адже, правда, ви не станете платити і не довірите свою безпеку впійманому на гарячому закарпатському контрабандисту або випадковому перехожому?», – додав Аваков.

Нещодавно правозахисники заявляли про масові порушення під час призову і мобілізації в Харкові. Як заявляв директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров, правозахисники зафіксували до 200 випадків, коли молодих людей призовного віку затримували і без пояснень доставляли на збірний пункт.

Крім того, на Закарпатті останнім часом почали з’являтися повідомлення про те, що затриманих за підозрою в контрабанді відправляли до військкомату.

Восени 2013 року тодішній президент України Віктор Янукович указом скасував призов до Збройних сил на 2014 рік і визначив перехід на формування армії на контрактних засадах.

У травні 2014 року тоді виконувач обов’язків президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов підписав указ, яким відновлювався призов на строкову військову службу до Збройних сил через агресію Росії.

XS
SM
MD
LG