Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати підозрюваних у вбивстві Бузини заявили про фальсифікації й алібі


Адвокати Андрія Медведька та Дениса Поліщука, яких звинувачують у причетності до вбивства публіциста Олеся Бузини, заявили на прес-конференції в Києві про фальсифікацію ДНК-експертизи в цій справі і про алібі підозрюваних.

Адвокат Андрій Федур, який долучився до захисту нещодавно й відомий за справою Георгія Гонгадзе, зокрема, стверджував, що ДНК-експертиза була, за його словами, фальсифікована. За його словами, серед іншого, реагенти, необхідні для проведення такої експертизи, Україна не закуповувала понад 2 роки.

На його думу, вбивство Бузини здійснили «працівники спецслужб», очевидно, українських. Доказів цим словам він не навів.

Адвокат Сергій Войченко, у свою чергу, заявив про наявність алібі в затриманих, яке, за його словами, вдалося підтвердити під час поїздки в зону антитерористичної операції. «У нас є беззаперечні докази, що Медведько та Поліщук 16 квітня 2015 року в місті Києві не перебували», – заявив він.

Під час прес-конференції адвокати оприлюднили, як вони кажуть, фоторобот імовірного вбивці Бузини, складений зі слів свідка. Адвокати не розголошують імена свідків, але запевняють, що вони будуть присутні на суді.

Правоохоронні органи ще не коментували цих заяв. Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що слідство має прямі докази участі двох підозрюваних у цьому злочині.

Олеся Бузину застрелили 16 квітня в Києві біля будинку, де він жив. У виконанні вбивства підозрюють Дениса Поліщука та Андрія Медведька. Підозрювані вже понад місяць перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

XS
SM
MD
LG