Доступність посилання

ТОП новини

РНБО: за добу загинули 2 військових, 5 поранені


Внаслідок обстрілів на сході України за останню добу загинули двоє українських військових, п’ятеро були поранені, повідомляє Рада національної безпеки й оборони країни.

Як заявили в РНБО, протягом останньої доби бойовики здійснили максимальну кількість обстрілів українських позицій за місяць.

«Протягом останньої доби здійснено 105 обстрілів українських позицій російсько-терористичними угрупованнями з використанням заборонених артилерійських систем великого калібру», – заявили в РНБО.

За даними ради, спостерігається концентрація сил бойовиків на «небезпечних напрямках». «На території Кримського півострова та на східному кордоні з Україною відбуваються активні тренування та злагодження штурмових підрозділів збройних сил Росії», – додали в Раді нацбезпеки й оборони.

Все це, як заявили в РНБО, свідчить про «свідоме торпедування Росією всіх мирних домовленостей, сформованих на підставі Мінських угод».

Сепаратисти ж звинувачують сили АТО в обстрілах, зокрема Донецька і Горлівки. Про жертв чи постраждалих вони не повідомляють.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще від 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG