Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині вимагають повністю заборонили полювання до завершення АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

Штаб національного захисту Дніпропетровської області оприлюднив відкрите звернення до обласної влади з вимогою «заборонити на всій території області усі мисливські сезони до завершення АТО на сході країни». Про це йдеться у заяві штабу, поширеній з огляду на початок дії від 1 серпня заборони на полювання лише в тих районах Дніпропетровської області, що межують із зоною антитерористичної операції.

«Під виглядом мисливців та рибалок під час сезону полювань через територію Дніпропетровської області можливе переміщення ворожих розвідувально-диверсійних груп, перевезення зброї та переміщення бойовиків у південному та південно-східному напрямках. Зважаючи на те, що Дніпропетровщина – область близька до лінії бойових дій, будь-які виїзди людей у лісо-степові зони в камуфляжному одязі зі зброєю можуть спричиняти підвищення напруження серед населення та перешкоджати роботі правоохоронних органів», – йдеться у повідомленні.

Крім того, у Штабі вважають неприпустимим добровільне вбивство тварин і птаства заради розваги, коли в країні тривають бойові дії.
«Кожна людина зі зброєю, якщо вона не знаходиться на передовій, має забезпечувати захист і збереження державних ресурсів, до яких відносяться рослинний і тваринний світ», –​ йдеться в заяві Штабу національного захисту Дніпропетровської області.

Водночас голова українського Товариства мисливців і рибалок у Дніпропетровській області Василь Тибан пояснив: не можна полювати лише в тих районах, що межують із зоною бойових дій.

«Враховуючи те, що на території Донецької та Луганської областей проводиться антитерористична операція, припинене полювання в Покровському, Межівському та Петропавлівському районах Дніпропетровської області», – сказав він.

В Дніпропетровському обласному управлінні міліції заявили, що в разі нехтування забороною на полювання в районах поблизу АТО, порушників чекає покарання за статтями Адміністативного кодексу про «порушення правил використання об’єктів тваринного світу» та «стрільбу в не відведених для цього місцях».

У суботу, 1 серпня, о 18:00 в Дніпропетровській області відкривається мисливський сезон 2015-2016 років. Днями полювання є субота і неділя, а в середу і четвер дозволено полювати власникам мисливських собак.

XS
SM
MD
LG