Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: 4 військових загинули, 15 поранені за добу на Донбасі


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу в зоні бойових дій на сході України загинули четверо українських військовослужбовців, ще 15 поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

«Перша неділя серпня в зоні АТО пройшла надзвичайно напружено. Окрім значної кількості ворожих обстрілів позицій українських військ з важкого озброєння, зафіксовано сім фактів ведення артилерійського і мінометного вогню з боку окупантів по житлових кварталах українських міст і сіл на Донецькому і Маріупольському напрямках», – сказав Лисенко.

Сепаратисти зі збройних угруповань «ДНР» і «ЛНР», визнаних в Україні терористичними, звинувачують українських військових в обстрілах своїх позицій, зокрема в Горлівці. Про жертви чи поранених не повідомляють.

За мінськими домовленостями, на лінії контакту ще від 15 лютого має діяти режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки і обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG