Доступність посилання

ТОП новини

У Росії критикують можливі авіаудари США проти урядових військ у Сирії


Голова МЗС Росії Сергій Лавров, Катар, 3 серпня 2015
Голова МЗС Росії Сергій Лавров, Катар, 3 серпня 2015

Голова МЗС Росії Сергій Лавров заявляє, що будь-які авіаудари США у Сирії проти урядових військ ускладнюють проведення контртерористичної операції.

«Ми порушили це питання перед держсекретарем США Керрі. Не думаю, що нам вдалося похитнути позицію США, але у цьому питанні ми розходимося», – заявив Лавров у понеділок, 3 серпня, у Катарі після зустрічі з держсекретарем США Джоном Керрі, на якій обговорювали ситуацію у Сирії, Ємені та Лівії, а також співробітництво у протидії угрупованню «Ісламська держава».

За словами Сергія Лаврова, ситуація у Сирії потребує діалогу з залученням усіх сторін. (Росія є союзницею президента Сирії Башара аль-Асада).

Голова російського зовнішньополітичного відомства наголосив, що угруповання «Ісламська держава» є найбільшою загрозою для Сирії та сусіднього Іраку. Саме тому, за словами Лаврова, Москва підтримує уряди обох країн.

У неділю, 2 серпня, американські чиновники повідомили, що у Вашингтоні вирішили дозволити авіаудари для захисту позицій сирійських повстанців, яких тренували військові США, від будь-яких атак, навіть якщо йдеться про урядові сили.

XS
SM
MD
LG