Доступність посилання

ТОП новини

Ми отримали наказ їхати із зони АТО – комбат батальйону «Донбас»


Це зрада державних інтересів – комбат «Донбасу» про демілітаризацію Широкина
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:36 0:00

Це зрада державних інтересів – комбат «Донбасу» про демілітаризацію Широкина

Командир батальйону «Донбас» Антолій Виногродський заявляє, що підрозділ отримав наказ за підписом керівника сектору «М» генерала Ігоря Федорова про те, що він має залишити базу під Маріуполем і відбути у Запорізьку область для зведення лінії оборони.

«Мені важко зрозуміти хід думок наших керівників, коли вони підготовлені та обстріляні батальйони відводять взагалі із зони АТО. Спочатку говорять, що треба провести відновлення бойової готовності на відстані 150-ти кілометрів від баз та складів. Потім кажуть, що треба організувати третю лінію оборони у Запорізькій області. Хоч і мають для цього цілі військові частини, які там базуються», – розповів комбат в інтерв’ю Радіо Свобода.

Бійці батальйону «Донбас» звернулись до президента України Петра Порошенка з проханням повернути їх на передові позиції у село Широкине. Анатолій Виногродський повідомив, що за їхніми розвідданими, неподалік Широкина сепаратисти накопичили значну кількість техніки і є небезпека відновлення активних бойових дій.

«Морські піхотинці, які нас замінили, вони нормальні бійці, але їх мало. За останніми даними у селі Безіменне 17 танків, 32 БМП і близько тридцяти інших бронемашин. У районі маяків під маскувальною сіткою стоїть крупнокаліберна артилерія. Тому говорити, що окупанти збираються виводити свої війська звідси, було б, щонайменше, по-дурному», – наголосив Виногродський.

Батальйон «Донбас» залишив село Широкине 28 липня. На позиціях у цьому населеному пункті їх замінили морські піхотинці.

22 липня президент Петро Порошенко доручив членам Тристоронньої контактної групи підписати угоду, яка гарантувала б створення 30-кілометрової буферної зони вздовж лінії розмежування.

Водночас керівник сектору «М» генерал Ігор Федотов пояснив маріупольцям, що демілітаризація Широкина можлива лише у тому випадку, коли у цьому населеному пункті на постійній основі розташується місія ОБСЄ та офіцери Спільного центру координації і контролю за припиненням вогню.

XS
SM
MD
LG