Доступність посилання

ТОП новини

Кількість обстрілів позицій сил АТО на Донбасі дещо зменшилася – штаб


У штабі АТО заявляють про зменшення кількості обстрілів бойовиками на Донбасі українських позицій упродовж вівторка, 4 серпня.

«Проте ворог, незмінно дотримуючись своєї тактики, застосовує заборонене озброєння переважно у темну пору доби. Так основні обстріли позицій сил АТО відбулись з опівночі до 5 ранку на донецькому напрямку. З 12 ночі і майже до 1 окупанти тричі обстрілювали Новгородське з 120-міліметрових мінометів. Також близько 1 години по Водяному, а о 4.35 по Мар’їнці бойовики били з танків. З 1.40 і до 2.25 найманці застосовували артилерію 122 калібру по позиціях сил АТО в селищі Первомайське», – повідомив у вівторок увечері речник штабу АТО Анатолій Стельмах.

«Не було затишно цієї ночі і у мирних оселях Опитного. Окупанти двічі били по цивільних будівлях селища з 120-міліметрових мінометів. А близько першої ночі зі сторони Ясинуватої по житлових кварталах Авдіївки вела вогонь артилерія 152 калібру», – зазначив речник АТО.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти звинувачують в обстрілах своїх позицій сили АТО.

«Ситуація у «ДНР» напружується. Кількість обстрілів за минулу добу становила 45 фактів», – завив у вівторок Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР».

(Відео користувача YouTube НовороссияТВ)

Угоди, досягнуті в Мінську в лютому, передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG