Доступність посилання

ТОП новини

США: Обама захищає ядерну угоду з Іраном


Президент США Барак Обама
Президент США Барак Обама

Президент США Барак Обама продовжує захищати ядерну угоду з Іраном, підписану 14 липня.

У середу, 5 серпня, відповідаючи на критику республіканців, Обама закликав американців «оцінити правдивість аргументів, спрямованих проти дипломатії». Президент США наголосив, що багато республіканців висловися проти угоди з Іраном перед тим, як прочитали її.

Барак Обама зазначив, що єдина країна, яка виступає проти угоди з Іраном – це Ізраїль.

У вівторок, 4 серпня, голова комітету Конгресу США з міжнародних відносин республіканець Ед Ройс вніс до нижньої палати парламенту проект резолюції несхвалення ядерної угоди з Іраном. Раніше конгресмен Пітер Роскем повідомив, що 218 з 434 депутатів Конгресу зобов’язалися голосувати проти угоди з Іраном – усі вони республіканці.

Наразі невідомо, чи вистачить у противників угоди голосів, щоб подолати вето, яке, як очікується, президент Барак Обама накладе на рішення про несхвалення угоди.

Лідер демократичної меншості у палаті представників Ненсі Пелосі сказала, що вона очікує, що демократи будуть голосувати за підтримку ядерної договору з Іраном.

Конгрес США до 17 серпня має дати свою оцінку угоді з Іраном, яка обмежує ядерні можливості Тегерана в обмін на зняття економічних санкцій.

XS
SM
MD
LG