Доступність посилання

ТОП новини

Грузія: суд залишив у силі заочний арешт Саакашвілі


Михеїл Саакашвілі (©Shutterstock)
Михеїл Саакашвілі (©Shutterstock)

Тбіліський міський суд 5 серпня залишив у силі заочний арешт екс-президента Грузії та нинішнього главу Одеської облдержадміністрації Михеїла Саакашвілі у справі про розгін мирного мітингу опозиції 7 листопада 2007 року. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода Георгій Кобаладзе.

Також «Інтерпол» відповів відмовою на прохання грузинської влади про оголошення Саакашвілі в міжнародний розшук.

«Це пов’язано зі зміною методики «Інтерполу», – пояснив відмову «Інтерполу» прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі, зауваживши, що нещодавно «Інтерпол» відмовився оголошувати в міжнародний розшук колишнього президента України Віктора Януковича.

За словами міністра юстиції Грузії Теи Цулукіані, «Інтерпол» не повинен перетворюватися «у другий Страсбурзький суд з прав людини».

«Подібними рішеннями« Інтерпол» заважає нам боротися зі злочинністю», зазначила вона.

Михеїло Саакашвілі займає нині є главою Одеської ОДА. Він формально залишається громадянином Грузії, незважаючи на вступ до громадянства України, оскільки юридичні процедури щодо позбавлення його грузинського громадянства ще не завершені. Генеральна прокуратура Грузії звинувачує Саакашвілі у перевищенні службових повноважень і розтраті державного майна. Всього, за чотирма кримінальними справами, колишньому президенту, загалом загрожує до 35 років позбавлення волі.

XS
SM
MD
LG