Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: 2 українців затримали при спробі переправити радіоактивні матеріали в Румунію


Генеральна прокуратура України повідомляє про затримання на Івано-Франківщині двох громадян, які намагалися перевезти через державний кордон України до Румунії радіоактивні матеріали.

«На даний час вирішується питання про оголошення їм підозри у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень», – заявили у відомстві.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що 5 серпня на території Івано-Франківської області затримано автомобіль, в багажнику якого виявлено предмет, який намагалися перемістити через державний кордон України. При проведенні радіологічного обстеження вказаного предмета комісією у складі представників Західної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки і представників «Івано-Франківського обласного лабораторного центру Держсанепідемслужби України» встановлено, що це радіоактивний матеріал без маркувань», – йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі повідомили про порушення справи за статтею «контрабанда» і «незаконне поводження з радіоактивними матеріалами» і затримання двох підозрюваних.

5 серпня в СБУ повідомили, що в Івано-Франківській області 5 серпня затримали «чотирьох членів злочинного угруповання, які намагалися збути ядерний матеріал». За попередніми даними, ймовірно ядерною речовиною є уран-238, додали в спецслужбі.

XS
SM
MD
LG