Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура готує документи на екстрадицію Азарова – Горбатюк


Микола Азаров під час прес-конференції у Росії, 3 серпня 2015 року
Микола Азаров під час прес-конференції у Росії, 3 серпня 2015 року

Генеральна прокуратура готує документи для екстрадиції екс-прем’єра України Миколи Азарова з Росії. Про це повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

У січні у Генпрокуратурі заявляли про підготовку пакету документів для початку процедури екстрадиції з Росії екс-президента Віктора Януковича, колишнього прем’єр-міністра Миколу Азарова.

12 січня у міжнародний розшук Інтерполу оголошені колишній президент України Віктор Янукович, його син Олександр Янукович, екс-прем’єр-міністр Микола Азаров, Раїса Богатирьова, екс-міністр фінансів Юрій Колобов, колишній керівник «Укртелекому» Георгій Дзекон. Після оголошення в міжнародний розшук правоохоронці можуть звертатись до Російської Федерації з проханням екстрадиції колишніх чиновників, пояснювали тоді у ГПУ.

У лютому минулого року Азаров та інші високопосадовці втекли з України після масових розстрілів людей на майдані Незалежності в Києві.

Азарова звинувачують у перевищенні влади, що спричинило тяжкі наслідки, привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем. Екс-прем’єр звинувачення на свою адресу відкидає.

За останніми даними, Азаров перебуває в Росії. 3 липня в Москві він оголосив про створення «комітету порятунку України».

XS
SM
MD
LG