Доступність посилання

ТОП новини

Проти Януковича загалом порушено 5 кримінальних проваджень – ГПУ


Віктор Януковича
Віктор Януковича

Проти колишнього президента України Віктора Януковича загалом порушено 5 кримінальних проваджень, повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

«Межигір’я», Сухолуччя, злочини на Майдані, злочинна організація, «Укртелеком», – заявив він.

За словами Горбатюка, на даний час єдиною справою, щодо якої Януковича оголосили у міжнародний розшук, є справа щодо «Укртелекому».

Януковичу оголошено про підозру в організації заволодінні лісовими угіддями Сухолуччя, а також будівлями із землею резиденції «Межигір’я».

Сьогодні Генпрокуратура України опублікувала в офіційному виданні центральних органів виконавчої влади «Урядовий кур’єр» повістку Віктору Януковичу. Його викликають на 11 серпня на 11:00 до ГПУ.

27 липня Печерський районний суд Києва дозволив проведення Генпрокуратурою заочного розслідування проти Януковича.
Наступного дня його адвокати заявили, що їхній клієнт готовий давати свідчення українським слідчим і судовим органам у режимі відеоконференції. У Генпрокуратурі України цю заяву назвали піаром.

У лютому 2014 року екс-президент Віктор Янукович й інші високопосадовці втекли з України після масових розстрілів людей на майдані Незалежності в Києві. 12 січня цього року його оголосилиу міжнародний розшук. За останніми даними, він перебуває на території Росії.

XS
SM
MD
LG