Доступність посилання

ТОП новини

У Росії триває знищення санкційних імпортних продуктів


Ліквідація санкційного сиру в Оренбурзі, Росія, 6 серпня 2015
Ліквідація санкційного сиру в Оренбурзі, Росія, 6 серпня 2015

У Росії почали знищувати перші партії продукції, що потрапляє під санкції, як це запропоновано указом російського президента Володимира Путіна від 29 липня.

500 кілограмів конфіскованого німецького сиру і 215 кілограмів литовського м’яса були знищені у печі петербурзького аеропорту «Пулково».

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, у четвер, 6 серпня, на звалищі під Оренбургом було знищено понад 20 тонн сиру з Латвії. Сир під маркою «Російський» затримали на кордоні з Казахстаном. За даними оренбурзької митниці, він був ввезений у Білорусь і там оформлений як транзитний вантаж у Казахстан, звідки його намагалися провезти в Московську область.

Всю партію конфіскованого сиру привезли на полігон твердих побутових відходів, скинули на землю, по ньому кілька разів проїхав гусеничний трактор, змішав роздавлений сир із землею, а потім його скинули у підготовлену заздалегідь яму і залили спеціальним хімічним складом. Процедура зайняла кілька годин.

У Новосибірську «механізованим способом» знищили 650 кілограмів яблук з Польщі, повідомляє «Россільгоспнагляд».

Кореспондент «Газети.ру» передав з місця подій, що на пункті санітарного контролю між Росією і Білорусією з ранку затримали кілька фур і мікроавтобусів з овочами та фруктами. Молдавські та білоруські фірми, у яких нібито були куплені продукти, цього не підтвердили. Овочі та фрукти будуть знищені.

Вже понад 280 тисяч росіян підписали петицію проти знищення імпортної продукції, вимагаючи скасувати указ президента і ухвалити закон про безоплатну передачу товарів і товарів народного споживання нужденним категоріям громадян Росії.

Петиція розміщена на сайті change.org активісткою Ольгою Савельєвої.

XS
SM
MD
LG