Доступність посилання

ТОП новини

В «Опозиційному блоці» та «Блоці Порошенка» критикують ідею скасування трудових книжок


Народний депутат фракції «Блок Петра Порошенка» Вадим Денисенко вважає заяву міністра економіки Айвараса Абромавичуса про скасування трудових книжок «прикладом чиновницького безглуздя».

«Сьогодні всі говорять про одну єдину проблему: що буде після того, як скасують трудові книжки. Як будуть загублені роки трудового стажу, як недорахуються пенсій, як загубиться вислуга і подяки. Ідея міністра економіки, звичайно, правильна і потрібна. Але навіщо затівати всю цю історію зараз, без будь-якого роз’яснення і бодай мінімальної піар підготовки?» – написав Денисенко на своїй сторінці в Facebook.

Депутат зазначає, що «трудова книжка – це атавізм, але це той атавізм, який нікому не заважає, на відміну від тисяч довідок, які треба скасувати і які повинен скасувати міністр економіки».

Водночас в «Опозиційному блоці» також критикують ідею скасування трудових книжок. Зокрема, народний депутат від «Опозиційного блоку» Юлій Іоффе зазначає, що, скасувавши трудові книжки, влада «змусить громадян проходити принизливу процедуру доведення свого права на заслужену пенсію».

За повідомленням прес-служби «Опозиційного блоку», Іоффе зауважує, що влада повинна була пояснити громадянам, чому вона вирішила скасувати трудові книжки, як вона це збирається робити і як без них буде нараховуватися трудовий стаж.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус ініціює скасування трудової книжки, зокрема, напередодні він повідомив про підготовлений пакет законів щодо скасування трудової книжки.

XS
SM
MD
LG