Доступність посилання

ТОП новини

Суд продовжив термін застосування запобіжного заходу щодо Мельничука


Сергій Мельничук
Сергій Мельничук

Печерський районний суд Києва продовжив термін застосування щодо народного депутата Сергія Мельничука запобіжного заходу до 7 жовтня.

Мельничук зобов’язаний з’являтися до слідчого за першим викликом, повідомляти правоохоронцям про зміну місця проживання та здати на зберігання свій закордонний паспорт.

11 червня суд обрав як запобіжний захід для Мельничука заставу на суму 300 мінімальних зарплат, що становить 365 тисяч 400 гривень. Тоді адвокат Сергія Мельничука Ігор Мельник наголосив, що сума застави завелика для його підзахисного і є необґрунтованою.

16 червня цю заставу внесли. За словами Мельника, гроші дали адвокати і помічники, окрім того, кошти збирали й волонтери на майдані Незалежності в Києві. Пізніше Апеляційний суд Києва 25 червня відхилив апеляцію на рішення суду про застосування щодо Мельничука запобіжного заходу – застави.

3 червня Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Мельничука (група «Воля народу»).

Наприкінці березня Генеральна прокуратура поінформувала, що підозрює народного депутата Сергія Мельничука в залученні бійців «Айдару» до викрадення директора підприємства «Укрспирт» Михайла Лабутіна. Мельничук тоді заперечив причетність до цього.

XS
SM
MD
LG