Доступність посилання

ТОП новини

На Луганщині сепаратисти з танка обстрілювали селище Щастя – штаб АТО


Танки сепаратистів на Донбасі, архівне фото
Танки сепаратистів на Донбасі, архівне фото

На Луганщині вранці сепаратисти майже годину з танка обстрілювали селище Щастя, повідомляє прес-центр штабу АТО.

За повідомленням, ситуація на Донбасі залишалася напруженою: бойовики надалі застосовують заборонені озброєння, зосередивши свою активність на донецькому напрямку у темну пору доби.

«Так, з півночі до 6-ї ранку зі 120-міліметрових мінометів окупанти вели вогонь по наших позиціях в Опитному та Водяному. А з артилерії калібру 122 міліметри найманці били по Авдіївці, Первомайському, Опитному. О пів на першу ночі ворог з танку вів вогонь по опорному пункту сил АТО в Пісках. Близько 3-ї ночі найманці цілеспрямовано обстрілювали зі 122-міліметрової артилерії мирні квартали Авдіївки», – мовиться у повідомленні.

У штабі АТО зазначають, що на артемівському напряму з 13-ї до 14-ї години сепаратисти зі 120-міліметрових мінометів, танків та БМП обстрілювали українські позиції у населеному пункті Зайцево.

Сепаратисти на своїх сайтах звинувачують в обстрілах своїх позицій сили АТО. Зокрема, за їхніми словами, українські військові обстріляли Київський район окупованого Донецька.

Чергові мінські угоди передбачають припинення вогню на сході України, відновлення контролю за кордоном і відведення важкого озброєння. Водночас бої на Донбасі тривають, сторони звинувачують у порушенні перемир’я одна одну.

XS
SM
MD
LG