Доступність посилання

ТОП новини

Демчишин про звинувачення у підтримці підприємств Григоришина: їх підтримує система


Демчишин про звинувачення німецького журналу Spiegel
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:52 0:00

Демчишин про звинувачення німецького журналу Spiegel

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, коментуючи інформацію про підтримку підприємств Костянтина Григоришина, заявляє, що їх «підтримує система». Про це він заявив в ефірі Радіо Свобода.

«Бачите, не так багато тем, по яких мене можна ущипнути. Чи я якимось чином підтримую підприємства Григоришина? Система його підтримує, бо він, як бачимо, контролює досить важливі підприємства. В нього є, наскільки пам’ятаю, частка в «Турбоатомі», є в Запорізькому трансформаторному, в інших підприємствах. Не я йому продавав ті підприємства», – зазначив він.

«Говорити зараз про те, що вкрали скількись грошей, поки зараз не зрозуміло, хто буде переможцем тих тендерів, – це просто навіть не серйозно. Що спростовувати? Що я не ухвалював рішення? Що я не підтримую виділення коштів на трансформатори? Я підтримую. Міністерство підтримало програму в цілому. І «Енергоатому», якому також потрібні трансформатори, і іншим енергетичним підприємствам», – наголошує Демчишин.

Напередодні німецький журнал Spiegel опублікував матеріал про інтереси оточення президента України Петра Порошенка в бізнесі, зокрема в енергетичному секторі.

«Його давній діловий партнер нещодавно отримав прибутковий контракт (мова про підряди на постачання трансформаторів, які можуть отримати компанії Костянтина Григоришина – ред.). Міністр енергетики Володимир Демчишин пригальмовує приватизацію енергокомпаній, на якій наполягає МВФ», – стверджують автори видання.

Крім того, раніше також низка ЗМІ повідомляла, що Григоришин продавав трансформатори в Росію в сім разів дешевше, ніж державній компанії «Укренерго».

XS
SM
MD
LG