Доступність посилання

ТОП новини

Чубаров: деокупація Криму є невідворотною


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров

Росія, окупувавши Крим, знехтувала усіма нормами міжнародного права, заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

У неділю, 9 серпня, з нагоди Міжнародного дня корінних народів світу Чубаров написав у Facebook, що Росія, окупувавши Крим, у найбільш зневажливих і агресивних формах знехтувала всіма нормами міжнародного права, включно з Декларацію ООН про права корінних народів, ухваленою Генеральною асамблеєю ООН 13 вересня 2007 року.

«Відповідно, невідворотна деокупація Криму буде супроводжуватись примусовим поверненням Росії у рамки міжнародного права, в якому права корінних народів посідають одне з центральних місць», – заявив Чубаров.

У МЗС України заявили, що російська окупаційна влада ігнорує фундаментальні права кримськотатарського народу, який понад 70 років тому вже пережив трагедію примусової депортації.

У зовнішньополітичному відомстві України наполягають, що Росія повинна припинити окупацію Криму, порушення основних прав і свобод людини та витіснення з території півострова корінних народів.

Росія анексувала Крим у березні 2014 року.

XS
SM
MD
LG