Доступність посилання

ТОП новини

ЗСУ відбили атаку бойовиків біля Старогнатівки, поранено 7 військовослужбовців – Міноборони


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Поблизу населеного пункту Старогнатівка Донецької області минулої ночі відбувся бій, спровокований бойовиками, із наміром атакувати один із опорних пунктів українських військовослужбовців. Як йдеться в повідомленні на сайті Міноборони, бойовики в ході бою зазнали «значних втрат», поранені також семеро українських військовослужбовців.

«Сьогодні, 10 серпня, близько 03:25 після проведення масованої артилерійської підготовки терористичні угрупування чисельністю до однієї батальйонної тактичної групи за підтримки 10 танків, 10 бойових машин піхоти та іншої техніки перейшли в наступ на опорний пункт 72-ї окремої механізованої бригади в районі населеного пункту Старогнатівка…Завдяки проведеним заходам, рішучим та професійним діям військовослужбовців 72-ї окремої механізованої бригади противник був зупинений та відкинутий на 2-3 кілометри. Наші підрозділи захопили ключові висоти, які до цього контролювалися терористичними угрупуваннями», – йдеться в повідомленні.

Сепаратисти на своїх сайтах не згадують про бій з українською стороною біля Старогнатівки, як і не надають наразі даних моніторингу про минулу добу на сході України.

Сьогодні вранці начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко зустрівся з президентом Петром Порошенком і доповів про загострення ситуації в зоні АТО. В свою чергу, президент доручив поінформувати про це представників місії ОБСЄ, а також російську сторону.

XS
SM
MD
LG