Доступність посилання

ТОП новини

Угруповання «ДНР»: у загостренні ситуації винні сили АТО


Сепаратисти у Донецьку (архівне фото)
Сепаратисти у Донецьку (архівне фото)

Угруповання «ДНР», яке Україна вважає терористичним, звинувачує у загостренні ситуації у зоні бойових дій на сході України сили антитерористичної операції. Про це інформують сайти сепаратистів із посиланням на дані «міністерства оборони ДНР».

Бойовики заявляють, нібито «Збройні сили України за минулу добу випустили по території ДНР загалом 663 артилерійські і танкові снаряди, а також мінометні міни». «Ситуація в ДНР різко погіршилася, кількість порушень режиму припинення вогню за минулу добу зросла утричі», – заявляють у сепаратистів.

Бойовики повідомляють, що, за їхніми даними, внаслідок обстрілів загинуло 3 мирні жителі.

В угрупованні «ЛНР», яке Україна також вважає терористичним, ситуацію поки не коментують.

Раніше в Адміністрації президента України повідомили про загострення ситуації у зоні АТО. За даними української сторони, за минулу добу бойовики скоїли 127 обстрілів. Про погіршення ситуації у зоні бойових дій українська сторона планує поінформувати учасників «нормандської четвірки», керівництво ОБСЄ, ЄС та НАТО. МЗС України також закликало Росію використати свій вплив на бойовиків, аби ті припинили загостренння ситуації у зоні АТО.

Міністерство оборони України у понеділок повідомило про масований наступ бойовиків поблизу Старогнатівки на Донеччині. В угрупованні «ДНР» спростовують інформацію про активні наступальні дії.

XS
SM
MD
LG